Asemenea repartitoarelor de costuri de încălzire, contoarele de energie termică sunt utilizate pentru determinarea consumului de energie termică. Comparativ cu repartitoarele de costuri de încălzire, acestea măsoară debitul fizic (volumul de apă fierbinte) al energiei termice, motiv pentru care sunt denumite debitmetre pentru energie termică. Tehnologia de măsurare modernă constă dintr-un contor de apă, doi senzori de temperatură și un afișaj LCD electronic. În timp ce primul senzor măsoară temperatura pe tur, al doilea senzor de temperatură înregistrează temperatura de retur a circuitului de încălzire al unei clădiri. Consumul este determinat de diferența de temperatură rezultată.

Ultego III smart

Sensonic III

CONTORIZAREA INDIVIDUALA IN SISTEMUL CENTRALIZAT DE TERMOFICARE  este o solutie inovatoare pentru sistemele centralizate de termoficare

Solutia – “Contorizarea individuala cu distributia pe orizontala in blocurile de locuit” presupene inlocuirea completa a vechilor conducte interioare “pe verticala”, comune tuturor apartamentelor din bloc, cu instalatii noi, preizolate, “pe orizontala”Independenta completa fata de vecini: locatarii isi pot porni caldura oricand doresc, indiferent daca vecinii lor vor sa consume incalzire sau nu.